Αρχική

Ι. ΓιαννακούροςΕίναι Ηλείος από το Κλαδέο της Αρχαίας Ολυμπίας και Πτυχιούχος Ιεροψάλτης και καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής. Διδάχθηκε την Βυζαντινή Μουσική Τέχνη σε μεγάλους και γνωστούς δασκάλους. Άρχοντες Πρωτοψάλτες Αθηνών-Θεσ/νίκης- Πατριαρχείου Κων/λεως.

Έχει πολλές φορές επισκεφθεί το Φανάρι ψάλλοντας στο Αρχοντικό αναλόγιο του σεπτού Πατριαρχικού ναού του Αγ.Γεωργίου. Εν συνεχεία ως Πρωτοψάλτης της Μητροπόλεως Ν.Ιωνίας & Φιλαδέλφειας και σε ειδική τελετή ρασοφορίας χειροθεσίας Αναγνώστου - Πρωτοψάλτου, του απενεμήθη κουκούλιον (καλπάκι) από τον Μητροπολίτην κ.κ.Κωνσταντίνον τη Σεπτή εισηγήσει του προς την επιτροπή Λατρείας του Οικουμενικού Θρόνου.

Έχει ψάλλει και ψάλλει σε πολλές Πανηγύρεις Ιερών Ναών σε πόλεις και κωμοπόλεις της Ελλάδος και έχει διακριθεί για την καλλιφωνία του και την ιεροπρεπή Πατριαρχική ψαλμωδία του. Διδάσκει την Βυζαντινή Μουσική Τέχνη κατ' ιδίαν, συν εργαζόμενος με δύο Ωδεία Αθηνών.

Σε ειδική εκδήλωση στη γνωστή αίθουσα Παρνασσού Αθηνών του απενεμήθη από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φίλων της Βυζαντινής Μουσικής Τιμητικόν Δίπλωμα για άριστην εκτέλεσην της εκκλησιαστικής μουσικής κατά το ύφος και την παράδοση της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.

Βιογραφία Στανίτσα